Activiteiten

Agenda

Bekijk onze georganiseerde activiteiten de komende tijd. 

Workshop Vachtvilten

Datum: zaterdag 27 augustus en 10 september
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Prijs: €50,00 p.p.

Op Landgoed Vrederijk worden op dit moment 30 Drentse Heideschapen gehouden. In het voorjaar zijn de schapen geschoren. Deze vachten zijn uitstekend geschikt voor het (leren) vilten. En geeft een mooi resultaat vanwege de lange haren.

In 2022 starten wij met een workshop Vachtvilten. De workshop wordt gegeven door Gerjanne Arts, coördinator van de Moestuin.

De workshop start om 13:00u en duurt tot circa 16:00u.
We starten met een ruwe vacht, deze behandelen we met natuurlijke zeep en water. Na het vilten spoelen we de vachten en kunnen ze drogen. Het vacht vilten is een arbeidsintensieve bezigheid.
Het resulteert in een authentiek en door u vorm gegeven gevilte vacht. Deze is bruikbaar als decoratie op een stoel of bank maar ook als kleed voor uw huisdier. Tevens is het uitstekend geschikt voor baby’ s vanwege de zachtheid en de goede eigenschappen van wol.

De kosten voor de workshop zijn € 50,00 per persoon. Dit is inclusief:
– 1 complete vacht inclusief materialen
– Persoonlijke begeleiding en tips & trucs
– Koffie en thee
– Vers gebak (met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen moestuin)

Maximaal 6 deelnemers per workshop.

Kies je voorkeursdatum:

Ik heb ervaring met vilten

2 + 9 =

Ontdek de nieuwe natuur in de Hollandse Waterlinie

Datum: In het najaar worden nieuwe data gepland
Tijd: 14.00 uur
Prijs: €5,00 p.p.

Ontdek de 13,5 hectare nieuwe natuur op Landgoed Vrederijk samen met de Polderwachter.  Samen met het vechtstreekmuseum en Polderwachter Marcel Blekendaal organiseren wij enkele wandelingen door de nieuw ontwikkelde natuur op Landgoed Vrederijk. In 15 jaar veranderde het gebied van verwaarloosd houtkapbos en uitputtend maisland, naar een goed onderhouden landgoed met bijzondere zichtlijnen. Bos, weiland en het nieuwe plas dras gebied, zorgen voor een groeiende biodiversiteit. Landgoed Vrederijk leeft! Polderwachter Marcel Blekendaal neemt een kleine groep belangstellenden (met kaplaarzen of goede waterdichte wandelschoenen!) mee op zijn tocht door het landschap. Deze rondleiding start om 14.00 uur en duurt circa 1,5 uur.

Voor elke rondleiding is plaats voor maximaal 10 personen. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Voor wandelaars, die zich hebben ingeschreven voor een georganiseerde wandeling, zal op afspraak het hek achterin het landgoed open zijn. Deze entree ligt aan de Bloklaan, N403, km-paal 1.0, tegenover de ingang van Recreatiecentrum de Mijnden.

Wandeling op Landgoed Vrederijk met Polderwachter

Meestal gaan mijn wandelingen over paden waar iedereen altijd welkom is. Dus als ik eens ergens naar binnen kan waar je eigenlijk nooit mag komen is dat extra aantrekkelijk. Ik ben nieuwsgierig en mijn gasten zijn dat ook. Het is heel leuk om het dorp Loenen een keer vanaf de andere kant te zien. Niet vanuit het dorp naar het land maar vanuit het land naar het dorp kijken. Daarnaast is het erg interessant om mee te kijken en mee te denken bij ‘natuur in ontwikkeling’. Het Nederlandse landschap in optima forma: wij zijn altijd aan het ‘doen’: maaien, planten, jagen, (bij-)voeren en discussiëren. En dat laatste breng ik tijdens de wandelingen graag op gang.
De wandelingen op Vrederijk zijn dan ook een welkome aanvulling op mijn ‘assortiment’.

Marcel Blekendaal

Polderwachter

Routes

Kom genieten van de seizoenen. We hebben enkele wandelroutes uitgestippeld. 

Wandelschoenpad

Kaplaarzenpad

Nieuwe natuur

Praktische informatie

Adres en openingstijden

Oud Over, hoek Bloklaan, schuin tegenover de blauwe brug over de Vecht.
3632 VD  Loenen a/d Vecht

Het gebied is dagelijks geopend van 8.00 uur tot zonsondergang, maar uiterlijk 20.00 uur.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Het park van Landgoed Vrederijk is alleen toegankelijk voor wandelaars. De entree ligt op Oud Over vlakbij de hoek met de Bloklaan. Een bruggetje over een smalle sloot geeft toegang tot het eerste deel van het park. Achterin het eerste deel is een smalle brug die toegang geeft tot het tweede deel, het bos. De paden door het park en het bos zijn niet verhard en daarmee niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Een groot deel van het jaar zijn de paden in het bos vrij drassig en worden goede wandelschoenen of laarzen aangeraden.

Bereikbaarheid

Landgoed Vrederijk bezoeken? Vrederijk bevindt zich op loopafstand van het centrum van Loenen aan de Vecht. Het landgoed is goed bereikbaar met de fiets, boot of OV.

Waar?

De entree van het wandelpark van Landgoed Loenen aan de Vecht bevindt zich aan het begin van Oud Over, vlakbij de hoek met de Bloklaan, schuin tegenover de Blauwe brug over de Vecht en het bijbehorende brugwachtershuisje.

Bereikbaarheid met de fiets

Vanuit Utrecht fiets je in ongeveer 45 minuten naar het wandelpark van Landgoed Vrederijk. Fietsen kunnen bij de entree van het park worden geparkeerd.

Bereikbaarheid met het OV

Loenen aan de Vecht is goed met de bus te bereiken. Je maakt vanuit richting Amsterdam of Utrecht gebruik van buslijn 120, kom je uit de richting Hilversum of Vinkeveen, kan je opstappen op lijn 121. Uitstappen halte Dorp of Bredestraat.

Bereikbaarheid met de boot

Met de boot vaar je over de Vecht en kan je in het dorp Loenen aan de Vecht aan de Vechtoever vlakbij het wandelpark aanleggen.

Bereikbaarheid met de auto

Het wordt afgeraden om met de auto te komen. Mocht dat niet anders kunnen, zal je je auto in het dorp moeten parkeren. Daar zijn enkele openbare parkeerplaatsen. Bij het park is geen parkeerterrein aanwezig.

Huisregels

Iedereen is welkom te wandelen en te genieten van het landgoed:
o op dagen dat het park is opengesteld van 8 uur 's ochtends tot zonsondergang, of uiterlijk 20.00 uur
o als u flora en fauna respecteert.
o te voet op de paden
o zonder honden
o zonder een spelend muziekapparaat
o zonder tent of windscherm

Het is niet toegestaan om op het landgoed
o een hond of ander huisdier mee te nemen
o anders dan te voet het gebied te betreden
o afval achter te laten
o te roken, te koken of vuurtje te stoken
o koopwaar aan te bieden
o iets te beschadigen of mee te nemen
o een evenement of activiteit in het gebied te organiseren
o dieren opzettelijk te verontrusten

Nieuws

Nieuwe activiteit: workshop vachtvilten

Nieuwe activiteit: workshop vachtvilten

Op Landgoed Vrederijk worden op dit moment 30 Drentse Heideschapen gehouden. In het voorjaar zijn de schapen geschoren. Deze vachten zijn uitstekend geschikt voor het (leren) vilten. En geeft een mooi resultaat vanwege de lange haren. In 2022 starten wij met een...

Wandelpark weer open!

Wandelpark weer open!

Landgoed Vrederijk kreeg in februari dit jaar te maken met zeer grote schade aan het wandelpark en ook het tweede deel met het laarzenpad werd zwaar getroffen. Het park was daarom tijdelijk gesloten. Elk jaar in maart wordt het park geïnspecteerd, waarbij ze vooral...

Werken als vrijwilliger op de moestuin bij Vrederijk

In de 8ste editie van LoenensNieuws (april 2022) staat een mooi uitgebreid verhaal over hoe tuinman Gijsbert en zijn echtgenote Gerjanne het landgoed en de moestuin op orde houden en voor welke uitdagingen ze daarbij staan. Lees het artikel:...