Wandelschoenenpad

Afstand: ca. 2,5 km
Duur: 30 min
Startpunt: Oud Over, hoek Bloklaan, schuin tegenover de blauwe brug over de Vecht in Loenen a/d Vecht
Eindpunt: rondwandeling

Routebeschrijving

In het wandelpark is een rondwandelroute die start bij de open plek in het bos, kronkelt parallel aan de Bloklaan dieper het park in en leidt de bezoeker langs sloten, over bruggetjes en langs de in ere herstelde ronde vijver. Her en der staan nog solitaire oude bomen, die reeds in de vorige eeuw zijn geplant en zijn behouden. Ook tref je in dit gedeelte van het park drie bunkers, verscholen tussen het loof. De bunkers zijn in de periode voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd en zijn eigenlijk groepsschuilplaatsen type P (Piramide Kazemat) en zijn onderdeel van de Hollandse waterlinie. Al met al een gevarieerde wandeling, voor een ieder die een half uurtje fijn wil genieten van een gevarieerd wandelparkbos.

Vanaf Oud Over is het wandelpark te betreden via een voetgangersbruggetje. Dit parkgedeelte is permanent opengesteld van 8.00 uur in de ochtend tot zonsondergang of uiterlijk 20.00 uur ’s avonds. Honden zijn niet toegestaan, ook niet aan de lijn. Met de maatregel wil het landgoed ervoor zorgen dat het park een prachtige plek blijft vol bloemen, struiken en bomen en ook de open parkgedeeltes bruikbaar zijn om te zitten en te genieten.

Route wandelschoenenpad

Praktische informatie

Adres en openingstijden

Oud Over, hoek Bloklaan, schuin tegenover de blauwe brug over de Vecht.
3632 VD  Loenen a/d Vecht

Het gebied is dagelijks geopend van 8.00 uur tot zonsondergang, maar uiterlijk 20.00 uur.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Het park van Landgoed Vrederijk is alleen toegankelijk voor wandelaars. De entree ligt op Oud Over vlakbij de hoek met de Bloklaan. Een bruggetje over een smalle sloot geeft toegang tot het eerste deel van het park. Achterin het eerste deel is een smalle brug die toegang geeft tot het tweede deel, het bos. De paden door het park en het bos zijn niet verhard en daarmee niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Een groot deel van het jaar zijn de paden in het bos vrij drassig en worden goede wandelschoenen of laarzen aangeraden.

Bereikbaarheid

Landgoed Vrederijk bezoeken? Vrederijk bevindt zich op loopafstand van het centrum van Loenen aan de Vecht. Het landgoed is goed bereikbaar met de fiets, boot of OV.

Waar?

De entree van het wandelpark van Landgoed Loenen aan de Vecht bevindt zich aan het begin van Oud Over, vlakbij de hoek met de Bloklaan, schuin tegenover de Blauwe brug over de Vecht en het bijbehorende brugwachtershuisje.

Bereikbaarheid met de fiets

Vanuit Utrecht fiets je in ongeveer 45 minuten naar het wandelpark van Landgoed Vrederijk. Fietsen kunnen bij de entree van het park worden geparkeerd.

Bereikbaarheid met het OV

Loenen aan de Vecht is goed met de bus te bereiken. Je maakt vanuit richting Amsterdam of Utrecht gebruik van buslijn 120, kom je uit de richting Hilversum of Vinkeveen, kan je opstappen op lijn 121. Uitstappen halte Dorp of Bredestraat.

Bereikbaarheid met de boot

Met de boot vaar je over de Vecht en kan je in het dorp Loenen aan de Vecht aan de Vechtoever vlakbij het wandelpark aanleggen.

Bereikbaarheid met de auto

Het wordt afgeraden om met de auto te komen. Mocht dat niet anders kunnen, zal je je auto in het dorp moeten parkeren. Daar zijn enkele openbare parkeerplaatsen. Bij het park is geen parkeerterrein aanwezig.

Huisregels

Iedereen is welkom te wandelen en te genieten van het landgoed:
o op dagen dat het park is opengesteld van 8 uur 's ochtends tot zonsondergang, of uiterlijk 20.00 uur
o als u flora en fauna respecteert.
o te voet op de paden
o zonder honden
o zonder een spelend muziekapparaat
o zonder tent of windscherm

Het is niet toegestaan om op het landgoed
o een hond of ander huisdier mee te nemen
o anders dan te voet het gebied te betreden
o afval achter te laten
o te roken, te koken of vuurtje te stoken
o koopwaar aan te bieden
o iets te beschadigen of mee te nemen
o een evenement of activiteit in het gebied te organiseren
o dieren opzettelijk te verontrusten

Meer wandelingen

Nieuwe natuur

Nieuwe natuur

Het gedeelte nieuwe natuur is niet vrij toegankelijk om verdere ontwikkeling van flora en fauna te stimuleren.Enkele dagen in het jaar worden er wandelingen georganiseerd in samenwerking met de Polderwachter en het Vechtstreekmuseum.Houd onze activiteitenagenda in de...

Kaplaarzenpad

Kaplaarzenpad

Afstand: ca. 2,5 kmDuur: 30 minStartpunt: Eind van het wandelpark over het loopbruggetje.Eindpunt: rondwandelingToegankelijk van augustus tot en met maart buiten het broedseizoen. Vanuit het wandelpark kan buiten het broedseizoen (tussen 1 april en 1 augustus is het...