Landgoed Vrederijk

Geniet van de natuur op een historische plek aan de rand van het mooie dorp Loenen aan de Vecht. Wandel op eigen gelegenheid, neem deel aan een rondleiding, bezoek de moestuin of meld je aan voor een activiteit. 

3

Over het landgoed

In 1998 liepen wij voor het eerst in Loenen aan de Vecht het pad op achter Oud Over, nummer 6. Er waren geruchten dat het land te koop zou komen, maar het was onduidelijk wat het land te bieden had. Het pad bracht ons bij wat ooit voor de Tweede Wereldoorlog de oude Overtuin van Vechtlust was. Verder een dichtgeslibde vijver, een kleine wei, omzoomd door grote oude eiken en Platanen en ook een rommelige buxuskwekerij en wat kleine tuintjes. Alles was zichtbaar verwaarloosd, maar de bomen, de zichtlijnen en het natuurlijk licht waren adembenemend en maakten ons direct enthousiast. Al langer hadden we plannen om ergens in de Vechtstreek een mooi buiten te ontwikkelen.

We besloten het idee uit te werken om het land op zo een historische plek aan de rand van het mooie dorp Loenen, met zicht op de kerktoren en de molen, te ontwikkelen en het wonen, werken en recreëren weer in ere te herstellen.
Zes jaar later, kregen we uiteindelijk de vergunning voor de ontwikkeling van een landgoed. Het landgoed zou de basis vormen van ons gezamenlijk leven, de nieuw te ontwikkelen initiatieven en onze manier om iets bij te dragen aan de omgeving en de maatschappij, waar wij zijn opgegroeid en zelf ook veel kansen hebben gekregen. We doopten het landgoed Vrederijk, de eenwording van Irene en Rijkman.

Ontdek het landgoed

Kom genieten van de seizoenen. We hebben enkele wandelroutes uitgestippeld. En met regelmaat organiseren we interessante activiteiten in ons natuurgebied. Lees over onze moestuin. Bekijk en bestel producten van het landgoed en ontdek onze landgoederen in het buitenland.

Wandelroutes en agenda

Moestuin

Over de grens

Het Landgoed

Ontdek het landgoed op onderstaande kaart.

Moestuin

Natuurreservaat

Landgoedwinkel

(in ontwikkeling)

Uitkijkpunt

Wandelschoenenpad

Kaplaarzenpad

Excursiepad

$

Start van de wandelroutes

Nieuws

Oogst appelboomgaard 2022

Oogst appelboomgaard 2022

Biologisch Appelsap In september 2022 zijn alle appels en peren met de hand geplukt. Diverse rassen appels en enkele peren vormen samen een mooie mix, die de appelsap een frisse smaak met een beetje fris-zure afdronk geven. Firma Schulp uit Breukelen heeft evenals...

Rondleiding Landgoed Vrederijk op Open Monumentendag

Rondleiding Landgoed Vrederijk op Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september is Landgoed Vrederijk open. U kunt via de hoofdentree naar binnen en een kijkje nemen bij de moestuin, de boomgaard en de schapenkudde. Om 12u en 14u is er een rondleiding over het gehele landgoed. Geïnteresseerd in de achtergrond van een...

Landgoed Vrederijk – Open Monumentendag 10/9/2022

Landgoed Vrederijk – Open Monumentendag 10/9/2022

Landgoed Vrederijk opent haar deuren op zaterdag 10 september 2022. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het deel van het park met de moestuin en de boomgaard. Tevens is speciaal voor deze dag een proeflokaal ingericht met lokaal geproduceerde en aanverwante...