Landgoed Vrederijk

Geniet van de natuur op een historische plek aan de rand van het mooie dorp Loenen aan de Vecht. Wandel op eigen gelegenheid, neem deel aan een rondleiding, bezoek de moestuin of meld je aan voor een activiteit. 

3

Over het landgoed

In 1998 liepen wij voor het eerst in Loenen aan de Vecht het pad op achter Oud Over, nummer 6. Er waren geruchten dat het land te koop zou komen, maar het was onduidelijk wat het land te bieden had. Het pad bracht ons bij wat ooit voor de Tweede Wereldoorlog de oude Overtuin van Vechtlust was. Verder een dichtgeslibde vijver, een kleine wei, omzoomd door grote oude eiken en Platanen en ook een rommelige buxuskwekerij en wat kleine tuintjes. Alles was zichtbaar verwaarloosd, maar de bomen, de zichtlijnen en het natuurlijk licht waren adembenemend en maakten ons direct enthousiast. Al langer hadden we plannen om ergens in de Vechtstreek een mooi buiten te ontwikkelen.

We besloten het idee uit te werken om het land op zo een historische plek aan de rand van het mooie dorp Loenen, met zicht op de kerktoren en de molen, te ontwikkelen en het wonen, werken en recreëren weer in ere te herstellen.
Zes jaar later, kregen we uiteindelijk de vergunning voor de ontwikkeling van een landgoed. Het landgoed zou de basis vormen van ons gezamenlijk leven, de nieuw te ontwikkelen initiatieven en onze manier om iets bij te dragen aan de omgeving en de maatschappij, waar wij zijn opgegroeid en zelf ook veel kansen hebben gekregen. We doopten het landgoed Vrederijk, de eenwording van Irene en Rijkman.

Ontdek het landgoed

Kom genieten van de seizoenen. We hebben enkele wandelroutes uitgestippeld. En met regelmaat organiseren we interessante activiteiten in ons natuurgebied. 

Wandelschoenpad

Kaplaarzenpad

Nieuwe natuur

Het Landgoed

Ontdek het landgoed op onderstaande kaart.

Moestuin

Natuurreservaat

Landgoedwinkel

(in ontwikkeling)

Uitkijkpunt

Wandelschoenenpad

Kaplaarzenpad

Excursiepad

$

Start van de wandelroutes

Nieuws

We kunnen starten: meld je aan voor onze eerste activiteit

We kunnen starten: meld je aan voor onze eerste activiteit

Gelukkig zijn de strenge coronamaatregelen versoepeld. Dit betekent dat we eindelijk gezamenlijk de natuur in kunnen! In samenwerking met het Vechtstreekmuseum en Polderwachter  Marcel Blekendaal hebben we enkele wandelingen door de nieuw ontwikkelde natuur op...

Ontdek nieuwe natuur in de Hollandse Waterlinie

Ontdek nieuwe natuur in de Hollandse Waterlinie

Landgoed Vrederijk werd in 2004 opgericht. In 15 jaar veranderde het gebied van verwaarloosd houtkapbos en uitputtend maisland, naar een goed onderhouden landgoed met bijzondere zichtlijnen. Bos, weiland en het nieuwe plas dras gebied, zorgen voor een groeiende...

Groene vingers gezocht!

Groene vingers gezocht!

Heb jij zin om lekker buiten te zijn? Of in onze mooie kas tijdens deze winterse temperaturen? Met je handen in de aarde. Oogsten, planten en zaaien. Waardoor je ook nog eens de meest verse groenten uit eigen hand ’s avonds op je bord hebt liggen?

Word dan vrijwilliger bij de moestuin van ’t Amsterdammertje! Een prachtige groentetuin op Landgoed Vrederijk in Loenen aan de Vecht.