Landgoed Vrederijk

Geniet van de natuur op een historische plek aan de rand van het mooie dorp Loenen aan de Vecht. Wandel op eigen gelegenheid, neem deel aan een rondleiding, bezoek de moestuin of meld je aan voor een activiteit. 

3

Over het landgoed

In 1998 liepen wij voor het eerst in Loenen aan de Vecht het pad op achter Oud Over, nummer 6. Er waren geruchten dat het land te koop zou komen, maar het was onduidelijk wat het land te bieden had. Het pad bracht ons bij wat ooit voor de Tweede Wereldoorlog de oude Overtuin van Vechtlust was. Verder een dichtgeslibde vijver, een kleine wei, omzoomd door grote oude eiken en Platanen en ook een rommelige buxuskwekerij en wat kleine tuintjes. Alles was zichtbaar verwaarloosd, maar de bomen, de zichtlijnen en het natuurlijk licht waren adembenemend en maakten ons direct enthousiast. Al langer hadden we plannen om ergens in de Vechtstreek een mooi buiten te ontwikkelen.

We besloten het idee uit te werken om het land op zo een historische plek aan de rand van het mooie dorp Loenen, met zicht op de kerktoren en de molen, te ontwikkelen en het wonen, werken en recreëren weer in ere te herstellen.
Zes jaar later, kregen we uiteindelijk de vergunning voor de ontwikkeling van een landgoed. Het landgoed zou de basis vormen van ons gezamenlijk leven, de nieuw te ontwikkelen initiatieven en onze manier om iets bij te dragen aan de omgeving en de maatschappij, waar wij zijn opgegroeid en zelf ook veel kansen hebben gekregen. We doopten het landgoed Vrederijk, de eenwording van Irene en Rijkman.

Ontdek het landgoed

Kom genieten van de seizoenen. We hebben enkele wandelroutes uitgestippeld. En met regelmaat organiseren we interessante activiteiten in ons natuurgebied. Lees over onze moestuin. Bekijk en bestel producten van het landgoed en ontdek onze landgoederen in het buitenland.

Wandelroutes en agenda

Moestuin

Over de grens

Het Landgoed

Ontdek het landgoed op onderstaande kaart.

Moestuin

Natuurreservaat

Landgoedwinkel

(in ontwikkeling)

Uitkijkpunt

Wandelschoenenpad

Kaplaarzenpad

Excursiepad

$

Start van de wandelroutes

Nieuws

Welkom op Landgoed Vrederijk op zaterdag 9/9/2023

Welkom op Landgoed Vrederijk op zaterdag 9/9/2023

Landgoed Vrederijk opent ook in 2023 haar deuren op Open Monumentendag, dit jaar op zaterdag 9 september 2023. Iedereen is welkom van 11u tot 16u om een kijkje te nemen op het landgoed, rondom de moestuin en de fruitboomgaard. Het programma op Open Monumentendag:...

Stichting Vrederijk plaatst kunstwerk in Wandelpark Vrederijk

Stichting Vrederijk plaatst kunstwerk in Wandelpark Vrederijk

Op landgoed Vrederijk in Loenen aan de Vecht ligt een aantal onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (Unesco werelderfgoed). Langs het openbaar toegankelijke wandelpad liggen drie groepsschuilplaatsen en de fundering van een geschutskoepel. Stichting Vrederijk...

Landgoed Vrederijk – Open Monumentendag 9/9/2023

Landgoed Vrederijk – Open Monumentendag 9/9/2023

Landgoed Vrederijk opent ook in 2023 haar deuren op Open Monumentendag, dit jaar op zaterdag 9 september 2023. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op het landgoed, rondom de moestuin en de fruitboomgaard. Vanaf daar zijn er op meerdere momenten op de dag onder...