Vrederijk

Over de grens

Vrederijk is de basis voor alle activiteiten. Maar het vizier is breder en reikt verder. Door interesse in andere culturen en de mogelijkheden van een ander klimaat kwam Italië in beeld. Nieuwgierigheid en de optie om andere mensen te helpen te ontwikkelen wat wij in Europa al zo normaal vinden, deed ons in Ethiopië belanden. Wat het geheel bindt is het enthousiasme om in de voedselketen producten duurzaam te verbouwen, rekening houdend met de natuur, de mensen die er werken en de kwaliteit van het eindproduct.

Olijfolie en Wijn van de Guardiere

In 2014 is de Olijfgaard met 300 bomen en 3 hectare Wijngaard aangeplant. In 2019 hebben we voor het eerst geoogst. Kleine aantallen, jong van smaak en in de komende jaren verder in ontwikkeling. Maar de basis is goed en eerste reacties zijn positief. Daarom zijn vanaf 2022 enkele producten van onze farm in Italië te koop via deze website. Slechts in kleine hoeveelheden te koop en als het goed is wordt het elke oogst nog beter. Dus kies je eigen moment, koop één van onze producten en laat ons weten wat je er van vindt.

Koffie uit Ethiopië

Tega & Tula Koffie is een eerlijke koffie van de koffieplant tot aan het kopje. Wij streven naar excellentie en vakmanschap dicht bij de bron, in Ethiopië dus. De koffieplanten groeien van nature onder de hoge bomen in het wild. De farm heeft al tientallen jaren ervaring, de branderij startte ruim 5 jaar geleden en de verkoop van de koffiebonen rechtstreeks uit Ethiopië -aldaar gebrand en verpakt- startte in 2021.  En we ontwikkelen door, met oog voor kwaliteit van het product en de leefomgeving. Dus kies je eigen moment, koop één van onze producten en laat ons weten wat je er van vindt.

Producten van het seizoen 2022

De Sangiovese 2020 Terre di Salci is in het voorjaar 2022 gebotteld en vanaf half september te koop!