Ontdek nieuwe natuur in de Hollandse Waterlinie

mrt 15, 2021 | Activiteiten, Nieuws

Landgoed Vrederijk werd in 2004 opgericht. In 15 jaar veranderde het gebied van verwaarloosd houtkapbos en uitputtend maisland, naar een goed onderhouden landgoed met bijzondere zichtlijnen. Bos, weiland en het nieuwe plas dras gebied, zorgen voor een groeiende biodiversiteit. Landgoed Vrederijk leeft. De moestuin gerund door vrijwilligers, een bloementuin, een bescheiden schaapskudde, en in de toekomst een kleine landschapswinkel maken Landgoed Vrederijk compleet. Het park en bos is al open voor publiek. Vanaf dit jaar worden er in samenwerking met het Vechtstreekmuseum ook wandelingen georganiseerd in de nieuw ontwikkelde natuur. In 2021 start de Polderwachter met een kleine groep belangstellenden die hij meeneemt in zijn tocht door het landschap. U kunt zich binnenkort aanmelden voor een wandeling op de website van het Vechtstreekmuseum. De eerste wandeling op zondag 9 mei staat al op de vernieuwde website (www.vechtstreekmuseum.nl), alleen kan hiervoor i.v.m. onzekerheid over versoepeling huidige maatregelen nog niet geboekt worden. Zodra dit mogelijk is, wordt de reserveringsfunctie open gezet! Dat geldt op dit moment voor alle geplande activiteiten.

Groene vingers gezocht!

Groene vingers gezocht!

Heb jij zin om lekker buiten te zijn? Of in onze mooie kas tijdens deze winterse temperaturen? Met je handen in de aarde. Oogsten, planten en zaaien. Waardoor je ook nog eens de meest verse groenten uit eigen hand ’s avonds op je bord hebt liggen?

Word dan vrijwilliger bij de moestuin van ’t Amsterdammertje! Een prachtige groentetuin op Landgoed Vrederijk in Loenen aan de Vecht.